Harrastaminen amerikankarvatonterrierin kanssa

Me harrastamme koiramme kanssa lähinnä vain yhdessä oleilua. Teen töitä paljon kotitoimistossa ja Tella majailee sylissä tai sohvalla työhuoneessani, jos on jo noussut peiton alta. Yleensäkin se haluaa olla lähellä ja "menossa mukana", kun joku on kotona.

Tellan kokoinen hauveli on helppo ottaa mukaan lähes mihin tahansa ja me todellakin otamme. Useimmissa paikoissa koiravieraiseen suhtaudutaan myönteisesti, jopa monissa ravintoloissa. Yleensä koiramme herättää kaikkialle ihastusta ja ihmetystä: voiko jotain noin ihanaa ja pehmeää olla olemassa?

Käymme agility-treeneissä ihan ilman sen kummempia tavoitteita. Varasimme yhdessä muutaman muun aht-harrastajan kanssa vuoron AgiMestasta ja kivaa on ollut.

Myös juokseminen on kivaa! Kesällä osallistuimme RotuRaceen, johon voi osallistua mikä rotu tahansa neljän koiran joukkueella. Meidän joukkueemme oli Nuduksen nudistit neljässä polvessa ja siinä juoksivat Tellan lisäksi Muusa-mummu, Nabu-iskä ja Svantte-poika.

Mökillä kaipaisimme pallokoiraa tenniskentälle. Olen ihan varma, että Tella sen oppisi ja pitäisi siitä, kunhan vaan jaksaisi opettaa.

Monipuolinen amerikankarvatonterrieri

Amerikankarvatonterrieri on tyypillisesti nopeasti oppiva ja energinen ja sen kanssa voi harrastaa monenmoista: agilityä, (rally)tokoa, viehejuoksua, uintia, frisbeekoirailua, jäljestystä, kaverikoirailua...

Erilaisista harrastuksista kannattaa hankkia tietoa ja valita itselle ja koiralle sopivin ja mieluisin laji. Aht-harrastajat kertovat omista touhuiluistaan koiriensa kanssa Facebookin Amerikankarvatonterrierit-ryhmässä, johon liittymistä suosittelen lämpimästi, jos rotu kiinnostaa.

Harrastamisesta aht:n kanssa myös Sakaten sivuilla!